Ćwierćwiecze Bakomy

Bakoma (48)

W latach siedemdziesiątych w miejscu, gdzie dziś stoi nowoczesna fabryka firmy Bakoma, jej przyszły założyciel Zbigniew Komorowski z rodziną uprawiał cebulę, która następnie była ręcznie obierana i krojona. Potem powstała suszarnia wytłoków z jabłek, które służyły do produkcji pektyny. To wszystko stworzyło podwaliny pod firmę, która od 25 lat zaopatruje polskie i europejskie stoły w przetwory mleczne najwyższej jakości. Pracownicy i goście świętowali ćwierćwiecze Bakomy w piątek, 6 czerwca.

W galerii zdjęć możecie zobaczyć jak jubileusz obchodzili pracownicy Bakomy:

Uruchom galerię zdjęć (ilość zdjęć: 94)Uruchom galerię zdjęć (ilość zdjęć: 94)Uruchom galerię zdjęć (ilość zdjęć: 94)Uruchom galerię zdjęć (ilość zdjęć: 94)Uruchom galerię zdjęć (ilość zdjęć: 94)Uruchom galerię zdjęć (ilość zdjęć: 94)

Uruchom galerię zdjęć (ilość zdjęć: 94)

Relacja z imprezy znajduje się w aktualnym wydaniu Echa Powiatu!
Fot. Małgorzata Kazur

etykiety,

Powiązane artykuły

1 komentarz

  1. Pingback: Ćwierć wieku Bakomy | Echo Powiatu

*

Podoba Ci się ten artykuł?
Nawet jeśli nie, to i tak możesz polubić profil Echa Powiatu, by zmobilizować do lepszej pracy naszych redaktorów :)